Pásztorpite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 60 dkg csirkemellfilé darálva (lehet más húsból is)
  • 3-4 szál sárgarépa karikákra vágva
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba szeletelve (erdei gombát használtam)
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 dl húsleves vagy 1 tyúkhús kockából készült leves
  • őrölt bors
  • 2 kg burgonya
  • tej
  • margarin
  • 2 tojás sárgája
  • szerecsendió

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam, hozzáadtam a húst és a sárgarépát, összesütöttem egy kicsit. Utána sóztam, borssal megszórtam, 2 gerezd fokhagymát reszeltem rá és jól átsütöttem. Ezután az éppen főlő húslevesből vettem ki 2 dl-t és felöntöttem, majd hozzátettem a zöldborsót, gomba szeleteket, zöldbabot és együtt pároltam. Amikor megsült, 2 ek liszttel megszórtam,míg kellemesen sűrű nem lett (liszt helyett paradicsompürével is sűríthetjük, ha szeretjük).

A krumplit meghámoztam, negyedekre vágtam, sós vízben megfőztem. A krumplit áttörtem, margarinnal, tejjel, őrölt szerecsendióval, sóval, tojás sárgával jól összedolgoztam.

Egy tepsit vajjal kikentem. A burgonyapüré 1/3-át beleterítettem, rá a zöldséges húst, majd a maradék krumplival befedtem, a maradékot habzsákba tettem és a tetejére “búbocskákat” nyomtam.

Sütőben, 200 fokon addig sütöttem, míg kezdett pirulni a teteje.