Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tészta recept

Rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag (fél kg) tészta (szarvacska stb.)
    • 40 dkg darált hús
    • kevés étolaj
    • 1 csomag milánói, vagy bolognai alappor
    • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
    • 1 nagy pohár tejföl
    • kevés só
    • Sajt a tetejére ízlés szerinti, lehet füstölt is

    Elkészítése:

    Először a tésztát készre főzöm, a zacskón lévő elkészítés alapján. Bő, enyhén sós forró vízben, majd ha puha, leszűröm, lecsepegtetem.

    A darált húst kevés olajon szintén az utasítás alapján attól függ, melyik alapport használjuk elkészítem, hozzákeverem a paradicsom pürét is.

    Ha kész, akkor a tepsi, vagy tűzálló tál alját margarinnal ki kenem, majd először a tésztát simítom bele, majd a szószt, ismét a tészta, és a tetejére rákenem a tejföl 3/4 részét, előmelegített sütőben, 180 fok kb. 15-20 perc alatt készre sütöm, közben mielőtt kiveszem, a sajtot is rászórom.

    Tipp:

    Én szoktam a darált húshoz kevés gombát is tenni, nagyon finom ízt ad az ételnek. Friss vagy szárított is megteszi, de az oreganó fűszer még finomabbá teszi. Nagyon laktató étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá