Rakott sajtos-paradicsomos penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- reszelt parmezánsajt
- 15 dkg mozzarella kockára vágott
a szószhoz:
- 1/2 l paradicsompüré
- 1 hagyma
- só
- olívaolaj
- a mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 6 ek liszt
- 15 dkg vaj
- só
- szerecsendió
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm, amíg fő elkészítem a paradicsomszószt: a hagymát olajban megdinsztelem, ráöntöm a paradicsompürét, sózom, felöntöm kevés vízzel és 10 percig főzöm.
A mártáshoz a tejet simára elkeverem a liszttel, hozzáadom a vajat, sót és reszelt szerecsendiót, felforralom és gyenge tűzön kb 15 perc alatt besűrítem.
A kifőtt tésztát leszűröm, elkeverem a megfőtt paradicsom szósszal és egy jénai tálba egy réteget teszek belőle, meglocsolom mártással, hogy mindenhol érje, rászórom a mozzarellát és a parmezánsajtot, újabb tészta réteg, mártás, sajt következik amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére mindig sajt kell hogy kerüljön.
Gázsütö 3. fokozatán (kb 200 fok) , 20 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

