Rakott sajtos-paradicsomos penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- reszelt parmezánsajt
- 15 dkg mozzarella kockára vágott
a szószhoz:
- 1/2 l paradicsompüré
- 1 hagyma
- só
- olívaolaj
- a mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 6 ek liszt
- 15 dkg vaj
- só
- szerecsendió
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm, amíg fő elkészítem a paradicsomszószt: a hagymát olajban megdinsztelem, ráöntöm a paradicsompürét, sózom, felöntöm kevés vízzel és 10 percig főzöm.
A mártáshoz a tejet simára elkeverem a liszttel, hozzáadom a vajat, sót és reszelt szerecsendiót, felforralom és gyenge tűzön kb 15 perc alatt besűrítem.
A kifőtt tésztát leszűröm, elkeverem a megfőtt paradicsom szósszal és egy jénai tálba egy réteget teszek belőle, meglocsolom mártással, hogy mindenhol érje, rászórom a mozzarellát és a parmezánsajtot, újabb tészta réteg, mártás, sajt következik amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére mindig sajt kell hogy kerüljön.
Gázsütö 3. fokozatán (kb 200 fok) , 20 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

