Rakott sajtos-paradicsomos penne recept
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- reszelt parmezánsajt
- 15 dkg mozzarella kockára vágott
a szószhoz:
- 1/2 l paradicsompüré
- 1 hagyma
- só
- olívaolaj
- a mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 6 ek liszt
- 15 dkg vaj
- só
- szerecsendió
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm, amíg fő elkészítem a paradicsomszószt: a hagymát olajban megdinsztelem, ráöntöm a paradicsompürét, sózom, felöntöm kevés vízzel és 10 percig főzöm.
A mártáshoz a tejet simára elkeverem a liszttel, hozzáadom a vajat, sót és reszelt szerecsendiót, felforralom és gyenge tűzön kb 15 perc alatt besűrítem.
A kifőtt tésztát leszűröm, elkeverem a megfőtt paradicsom szósszal és egy jénai tálba egy réteget teszek belőle, meglocsolom mártással, hogy mindenhol érje, rászórom a mozzarellát és a parmezánsajtot, újabb tészta réteg, mártás, sajt következik amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére mindig sajt kell hogy kerüljön.
Gázsütö 3. fokozatán (kb 200 fok) , 20 percig sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »