Rakott meggyes túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg tehéntúró
- 1 pohár tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
Krémhez:
- 2 pohár tejföl
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg meggy
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- diónyi vaj tepsi kikenéshez
- 2 ek zsemlemorzsa tepsi szóráshoz
Elkészítése:
A meggyet kimagozom, a túrót áttöröm. Egy magas falú tepsit (30 x 38 cm) kikenek diónyi margarinnal, meghintem zsemlemorzsával. Felteszek forrni 4 l vizet.
A lisztet elmorzsolom 10 dkg margarinnal, csipet sóval, összegyúrom a túróval, a porcukorral, a tojással és a tejföllel. Cipót formálok belőle, két felé vágom, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom, majd 3 x 1 cm-es csíkokra vágom.
A tésztát a forrásban lévő vízbe szórom, és amint a víz színére emelkedik, kiszedem, lecsepegtetem és a maradék margarin felét ráolvasztom a tésztára. Kifőzöm a második cipóból elkészített adagot is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra (gázsütő 3. fokozat), és elkészítem a krémet.
Krém készítése:
A 6 tojást szétválasztom. A tojásfehérjékből kemény habot verek. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a tejfölt és a reszelt citromhéjat.
A tésztára öntöm, majd óvatosan összekeverem a meggyel és a tojáshabbal.
Sütőbe teszem, és 30 percig 180 fokon sütöm. Akkor kész , ha a teteje szép aranybarnára sül.
Tálaláskor megszórom porcukorral, vagy vaníliás cukorral.
Tipp:
Ajánlom azoknak, akik szeretik a stíriai metéltet.
A rakott meggyes túrós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »