Rakott bolognai spagetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
- 2 ek sertészsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 50 dkg paradicsom
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek kakukkfű
- 1 dl száraz vörösbor
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti
- 20 dkg sajt
- étolaj a tepsi kikenéshez
- cukor
- só
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát.
Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát és zellert.
Megsózom, és fedő alatt 15 percig párolom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, felöntöm a borral és sűrített paradicsommal. Ha szükséges sózom, és készre főzöm.
Ezalatt a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Kiolajozott tepsibe lerakom a tészta felét, ráöntöm a húsos szósz felét. Újra tészta, majd a maradék szósz. Reszelt sajttal megszórom, paradicsom szeletekkel díszítem a tetejét és sütőben 220 -250 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Tálalás előtt kicsit pihentetem, majd kockára vágva tálalom.
A rakott bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g