Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott bolognai spagetti recept

Rakott bolognai spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
    • 2 ek sertészsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 zellergumó
    • 50 dkg paradicsom
    • 1 ek oregánó
    • 1 ek bazsalikom
    • 1 ek kakukkfű
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 5 dl sűrített paradicsom
    • 50 dkg spagetti
    • 20 dkg sajt
    • étolaj a tepsi kikenéshez
    • cukor

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát.
    Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát és zellert.
    Megsózom, és fedő alatt 15 percig párolom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, felöntöm a borral és sűrített paradicsommal. Ha szükséges sózom, és készre főzöm.

    Ezalatt a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

    Kiolajozott tepsibe lerakom a tészta felét, ráöntöm a húsos szósz felét. Újra tészta, majd a maradék szósz. Reszelt sajttal megszórom, paradicsom szeletekkel díszítem a tetejét és sütőben 220 -250 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

    Tálalás előtt kicsit pihentetem, majd kockára vágva tálalom.

    A rakott bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá