Rakott bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
  • 2 ek sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti
  • 20 dkg sajt
  • étolaj a tepsi kikenéshez
  • cukor

Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát.
Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát és zellert.
Megsózom, és fedő alatt 15 percig párolom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, felöntöm a borral és sűrített paradicsommal. Ha szükséges sózom, és készre főzöm.

Ezalatt a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

Kiolajozott tepsibe lerakom a tészta felét, ráöntöm a húsos szósz felét. Újra tészta, majd a maradék szósz. Reszelt sajttal megszórom, paradicsom szeletekkel díszítem a tetejét és sütőben 220 -250 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Tálalás előtt kicsit pihentetem, majd kockára vágva tálalom.