Pupusas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 50 ml olaj
- 120 ml víz
Töltelék nálam:
- 1 konzerv gomba
- 5-6 nagyobb levél mángold – lehet spenóttal helyettesíteni de akár ki is lehet hagyni
- 1 csomag mozzarela
- pár kanál csemege kukorica
- 10 dkg sajt
- 1 tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztát összeállítom és addig, amíg elkészítem a tölteléket, pihenni hagyom.
A két tojást felteszem vízbe főzni. A szeletelt gombát egy nagyon pici olajon elkezdem sütni, majd amikor félig már kész, akkor ráteszem az alaposan megmosott és felszeletelt mángoldot., majd 1-2 perc múlva a kukoricát is
Sózom és puhává sütöm. Egy tálba beleteszem a felszeletelt mozzarellát, a lereszelt sajtot, az apróra felszeletelt főtt tojást, az elkészített gombát, majd egy tejföllel összekeverem ezeket.
A tésztát 6 részre osztom, jól kinyújtom, majd a tenyerembe véve 2 kanál töltelékkel megpakolom és a két végét, illetve középen összenyomkodom.
A serpenyőbe olaj nélkül kell beletenni a tésztát – én két pupusast sütöttem egyszerre. Először azt a részét tegyük lefele fordítva, ahol összenyomkodtuk a tésztát, hogy az szépen megsüljön és ne tudjon a töltelék semmi módon kifolyni.
Szépen mindkét oldalát egy kicsit barnára megsütjük – én még az oldalakat is sütöttem egy kicsit, hogy biztosan átsüljön és el is készültünk.