Pupusas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 50 ml olaj
  • 120 ml víz

Töltelék nálam:

  • 1 konzerv gomba
  • 5-6 nagyobb levél mángold – lehet spenóttal helyettesíteni de akár ki is lehet hagyni
  • 1 csomag mozzarela
  • pár kanál csemege kukorica
  • 10 dkg sajt
  • 1 tejföl
  • 2 tojás

Elkészítése:

A tésztát összeállítom és addig, amíg elkészítem a tölteléket, pihenni hagyom.

A két tojást felteszem vízbe főzni. A szeletelt gombát egy nagyon pici olajon elkezdem sütni, majd amikor félig már kész, akkor ráteszem az alaposan megmosott és felszeletelt mángoldot., majd 1-2 perc múlva a kukoricát is

Sózom és puhává sütöm. Egy tálba beleteszem a felszeletelt mozzarellát, a lereszelt sajtot, az apróra felszeletelt főtt tojást, az elkészített gombát, majd egy tejföllel összekeverem ezeket.

A tésztát 6 részre osztom, jól kinyújtom, majd a tenyerembe véve 2 kanál töltelékkel megpakolom és a két végét, illetve középen összenyomkodom.

A serpenyőbe olaj nélkül kell beletenni a tésztát – én két pupusast sütöttem egyszerre. Először azt a részét tegyük lefele fordítva, ahol összenyomkodtuk a tésztát, hogy az szépen megsüljön és ne tudjon a töltelék semmi módon kifolyni.

Szépen mindkét oldalát egy kicsit barnára megsütjük – én még az oldalakat is sütöttem egy kicsit, hogy biztosan átsüljön és el is készültünk.