Gombás,sonkás pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek olíva olaj /étolaj is jó/
- 1 dl tej
- csipet só
- csipet cukor
- 2 dl langyos víz
- 1 ek joghurt
A feltéthez:
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sonka
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- 4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
- 30 dkg reszelt (trappista) sajt
Elkészítése:
A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk. Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot, kiforraljuk majd levesszük a lángról. A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »