Gombás,sonkás pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek olíva olaj /étolaj is jó/
- 1 dl tej
- csipet só
- csipet cukor
- 2 dl langyos víz
- 1 ek joghurt
A feltéthez:
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sonka
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- 4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
- 30 dkg reszelt (trappista) sajt
Elkészítése:
A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk. Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot, kiforraljuk majd levesszük a lángról. A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »