Pizza tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
2 tepsi pizzához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- langyos víz amennyit a liszt felvesz, hogy egy laza, könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Elkészítése:
Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatom, majd a pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrom.
Fél óráig kelesztem, majd megint átgyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd nagyobb méretű tepsibe fektetem. A széleket kihúzom a tepsi méretére. A tetejét megkenem saját készítésű pizzaszószommal.
Ráhalmozom a feltéteket, és megszórom durvára reszelt sajttal.
Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de jelen esetben olívabogyó, és napon szárított paradicsom is került az egyik pizzára.
Nem hiányozhatott róla a bőséges reszelt sajt sem, ami jelen esetben vastag lyukú reszelőn lereszelt trappista volt.
Mivel egyszerre két pizza készült ebből a mennyiségből, a második ananásszal, szalámival, kukoricával, sonkával, és sajttal lett borítva.
Tipp:
Saját készítésű pizzaszószom receptje itt található: https://receptneked.hu/martasok/pizzaszosz-hazilag/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

