Pizza tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
2 tepsi pizzához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- langyos víz amennyit a liszt felvesz, hogy egy laza, könnyen nyújtható tésztát kapjunk
Elkészítése:
Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatom, majd a pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrom.
Fél óráig kelesztem, majd megint átgyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd nagyobb méretű tepsibe fektetem. A széleket kihúzom a tepsi méretére. A tetejét megkenem saját készítésű pizzaszószommal.
Ráhalmozom a feltéteket, és megszórom durvára reszelt sajttal.
Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de jelen esetben olívabogyó, és napon szárított paradicsom is került az egyik pizzára.
Nem hiányozhatott róla a bőséges reszelt sajt sem, ami jelen esetben vastag lyukú reszelőn lereszelt trappista volt.
Mivel egyszerre két pizza készült ebből a mennyiségből, a második ananásszal, szalámival, kukoricával, sonkával, és sajttal lett borítva.
Tipp:
Saját készítésű pizzaszószom receptje itt található: https://receptneked.hu/martasok/pizzaszosz-hazilag/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

5 tipp a fiatalos bőrért (x)
A tükörbe nézve mindannyian szeretnénk azt látni, hogy a bőrünk még mindig
Tovább olvasom »
Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »