Pizza tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók
2 tepsi pizzához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • langyos víz amennyit a liszt felvesz, hogy egy laza, könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Elkészítése:

Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatom, majd a pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrom.

Fél óráig kelesztem, majd megint átgyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd nagyobb méretű tepsibe fektetem. A széleket kihúzom a tepsi méretére. A tetejét megkenem saját készítésű pizzaszószommal.

Ráhalmozom a feltéteket, és megszórom durvára reszelt sajttal.

Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de jelen esetben olívabogyó, és napon szárított paradicsom is került az egyik pizzára.

Nem hiányozhatott róla a bőséges reszelt sajt sem, ami jelen esetben vastag lyukú reszelőn lereszelt trappista volt.

Mivel egyszerre két pizza készült ebből a mennyiségből, a második ananásszal, szalámival, kukoricával, sonkával, és sajttal lett borítva.

Tipp:

Saját készítésű pizzaszószom receptje itt található: https://receptneked.hu/martasok/pizzaszosz-hazilag/