Pizza Margarita (Eredeti) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 300 ml langyos víz
- 12 g élesztő
- 2 lapos ek só
- 0,5 kk cukor
A tetejére:
- 40 dkg mozzarella
- 50 dkg friss meghámozott áttört paradicsom
- olívaolaj
- bazsalikom
Elkészítése:
Egy kevés langyos vízbe beletesszük a 0,5 kávés kanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Az átszitált liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet és a maradék langyos vizet. Jól összedolgozzuk (legalább 10 perc), amíg sima lesz a tésztánk, nem ragacsos.
Letakarjuk egy nedves konyharuhával és langyos helyen 2 órán át kelesztjük. Ha megkelt 25 dkg-os cipókra osztjuk és lefedjük folpakkal. Egy pár lyukat szúrunk rá fogpiszkálóval és 3 órán keresztül kelesztjük.
Ha letelt a 3 óra kinyújtjuk a pizzát a kezünkkel, úgy hogy a közepe vékony legyen a széle egy kicsit vastagabb. A paradicsomot fűszerezzük a bazsalikommal, majd a pizzára öntjük. Szeletelünk rá mozzarellát és megöntözzük egy kevés olíva olajjal. Előmelegített sütőben 250 fokon negyed óráig sütjük.
Tipp:
Ez egy Nápolyból származó recept, tényleg olyan mint az eredeti Olasz pizza!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

