Pizza Margarita (Eredeti)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 300 ml langyos víz
  • 12 g élesztő
  • 2 lapos ek só
  • 0,5 kk cukor

A tetejére:

  • 40 dkg mozzarella
  • 50 dkg friss meghámozott áttört paradicsom
  • olívaolaj
  • bazsalikom

Elkészítése:

Egy kevés langyos vízbe beletesszük a 0,5 kávés kanál cukrot és  felfuttatjuk benne az élesztőt.

Az átszitált liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet és a maradék langyos vizet. Jól összedolgozzuk (legalább 10 perc), amíg sima lesz a tésztánk, nem ragacsos.

Letakarjuk egy nedves konyharuhával és langyos helyen 2 órán át kelesztjük. Ha megkelt 25 dkg-os cipókra osztjuk és lefedjük folpakkal. Egy pár lyukat szúrunk rá fogpiszkálóval és 3 órán keresztül kelesztjük.

Ha letelt a 3 óra kinyújtjuk a pizzát a kezünkkel, úgy hogy a közepe vékony legyen a széle egy kicsit vastagabb. A paradicsomot fűszerezzük a bazsalikommal, majd a pizzára öntjük. Szeletelünk rá mozzarellát és megöntözzük egy kevés olíva olajjal.  Előmelegített sütőben 250 fokon negyed óráig sütjük.

Tipp:

Ez egy Nápolyból származó recept, tényleg olyan mint az eredeti Olasz pizza!