Pizza csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1,5 ek olívaolaj
- 1 dkg élesztő (friss)
- 1,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 ek oregano
Töltelékhez:
- 1 csirkemellfilé
- 2 kaliforniai paprika
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 ek olaj
- só
- bors ízlés szerint
- bazsalikom (1-2 levél)
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a közepére adagoljuk az olajat, a fűszert, a langyos vízben elkevert cukrot és az élesztőt. Néhány perc alatt lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztünk.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A felhevített olajon megpirítjuk az apró kockára darabolt csirkemellet, félidőben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát. Fűszerezzük, és készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát sütőpapíron kb. 25 x 60 cm-es lapra nyújtjuk, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a kihűlt tölteléket.
A hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekerjük, majd az egyik végétől kezdve csiga alakúra csavarjuk.
A “csiga hátát” középen felvágjuk, kicsit széthúzzuk a tésztát, és a reszelt sajtot rászórjuk.
A sütőt nagyon magas hőfokon 240°C-ra a sütőlappal együtt bemelegítjük és ezen a hőfokon sütjük a csigát is. A sütőpapír segítségével ( a sütőpapíron való nyújtásra ezért volt szükség ) ráemeljük az forró tepsire, és kb. 15 perc alatt ropogósra sültjük.
Tipp:
A töltelékhez bármi felhasználható ami éppen otthon van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »