Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza csiga recept

Pizza csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1,5 ek olívaolaj
    • 1 dkg élesztő (friss)
    • 1,5 dl víz
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 1 ek oregano

    Töltelékhez:

    • 1 csirkemellfilé
    • 2 kaliforniai paprika
    • 20 dkg csiperke gomba
    • 1 ek olaj
    • bors ízlés szerint
    • bazsalikom (1-2 levél)

    Tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a közepére adagoljuk az olajat, a fűszert, a langyos vízben elkevert cukrot és az élesztőt. Néhány perc alatt lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztünk.

    Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.

    A felhevített olajon megpirítjuk az apró kockára darabolt csirkemellet, félidőben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát. Fűszerezzük, és készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A megkelt tésztát sütőpapíron kb. 25 x 60 cm-es lapra nyújtjuk, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a kihűlt tölteléket.

    A hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekerjük, majd az egyik végétől kezdve csiga alakúra csavarjuk.

    A “csiga hátát” középen felvágjuk, kicsit széthúzzuk a tésztát, és a reszelt sajtot rászórjuk.

    A sütőt nagyon magas hőfokon 240°C-ra a sütőlappal együtt bemelegítjük és ezen a hőfokon sütjük a csigát is. A sütőpapír segítségével ( a sütőpapíron való nyújtásra ezért volt szükség ) ráemeljük az forró tepsire, és kb. 15 perc alatt ropogósra sültjük.

    Tipp:

    A töltelékhez bármi felhasználható ami éppen otthon van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá