Pizza csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 dkg élesztő (friss)
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 ek oregano

Töltelékhez:

  • 1 csirkemellfilé
  • 2 kaliforniai paprika
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 ek olaj
  • bors ízlés szerint
  • bazsalikom (1-2 levél)

Tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a közepére adagoljuk az olajat, a fűszert, a langyos vízben elkevert cukrot és az élesztőt. Néhány perc alatt lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztünk.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.

A felhevített olajon megpirítjuk az apró kockára darabolt csirkemellet, félidőben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát. Fűszerezzük, és készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát sütőpapíron kb. 25 x 60 cm-es lapra nyújtjuk, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a kihűlt tölteléket.

A hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekerjük, majd az egyik végétől kezdve csiga alakúra csavarjuk.

A “csiga hátát” középen felvágjuk, kicsit széthúzzuk a tésztát, és a reszelt sajtot rászórjuk.

A sütőt nagyon magas hőfokon 240°C-ra a sütőlappal együtt bemelegítjük és ezen a hőfokon sütjük a csigát is. A sütőpapír segítségével ( a sütőpapíron való nyújtásra ezért volt szükség ) ráemeljük az forró tepsire, és kb. 15 perc alatt ropogósra sültjük.

Tipp:

A töltelékhez bármi felhasználható ami éppen otthon van.