Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a közepére adagoljuk az olajat, a fűszert, a langyos vízben elkevert cukrot és az élesztőt. Néhány perc alatt lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztünk.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A felhevített olajon megpirítjuk az apró kockára darabolt csirkemellet, félidőben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát. Fűszerezzük, és készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát sütőpapíron kb. 25 x 60 cm-es lapra nyújtjuk, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a kihűlt tölteléket.
A hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekerjük, majd az egyik végétől kezdve csiga alakúra csavarjuk.
A “csiga hátát” középen felvágjuk, kicsit széthúzzuk a tésztát, és a reszelt sajtot rászórjuk.
A sütőt nagyon magas hőfokon 240°C-ra a sütőlappal együtt bemelegítjük és ezen a hőfokon sütjük a csigát is. A sütőpapír segítségével ( a sütőpapíron való nyújtásra ezért volt szükség ) ráemeljük az forró tepsire, és kb. 15 perc alatt ropogósra sültjük.
A töltelékhez bármi felhasználható ami éppen otthon van.