Pizza (bolognai és hagymás-szalonnás-tojásos) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 5 dkg dkg élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 7 dl víz
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
Bolognai szósz:
- fél kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma , 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál oregano
- 1 kiskanál só, bors, pirospaprika
- 4 evőkanál ketchup, és aki paradicsomosabban szereti még tehet hozzá (házi) paradicsomlevet a víz helyett
- 1 db marhahúsleveskocka (ízlés szerint, elhagyható)
- 2 dl víz
- 20 dkg sajt
Szalonnás feltét:
- 4 szelet bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- Alapnak, amivel megkenjük mindegyik tésztalapot :
- Ketchup vagy tejfölös mustár(a szalonnás feltét alá)
Elkészítése:
A tészta:
Fogunk egy nagy tálat, melybe bele tesszük a lisztet, sót, olajat. Az élesztőt meleg cukros vízben felfuttatjuk, majd az összeset összekeverjük a nagy tálban. Félre tesszük meleg helyre letakarva és körülbelül fél órán át kelesztjük.
A bolognai szósz:
A hagymát és fokhagymát egy kis olajon aranybarnára pirítjuk, aztán rátesszük a húst, amit fehérre főzünk/pirítunk rajta, majd fűszerezzük, sóval, borssal, oregánóval, húsleveskockával és hogy szebb színe legyen pirospaprikával. Majd felöntjük 2 dl paradicsomlével/ 2dl vízzel és hozzáadunk még 4 evőkanál ketchupot, pár percig főzzük, majd lezárjuk.
Szalonnás feltét:
A szalonnát és a hagymát külön külön megpirítjuk.
A tésztát miután megkelt 3 részre osztjuk(3 tepsi jön ki belőle), a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy kiolajozott tepsibe helyezzük, majd körülbelül 10 percre betesszük a sütőbe. (fogpiszkálóval figyeljük, hogy nem-e nyers a tészta), vegyük ki és kenjük meg ketchuppal, majd tegyük rá a bolognai egy részét, oszlassuk szét és szórjuk meg sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és még 10-15 percig süssük, amíg a sajt megpirul rajta.
A szalonnás-tojásos pizza ugyanígy készül, csak tejfölös mustárral kenjük meg a tésztát, rátesszük a szalonnát és hagymát, és a sütés vége előtt kb.5 perccel ráütünk egy tojást, majd visszadugom a sütőbe és kész is a pizza.
Tipp:
Gombát is tehetünk a bolognaiba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

