Pizza (bolognai és hagymás-szalonnás-tojásos) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 5 dkg dkg élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 7 dl víz
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
Bolognai szósz:
- fél kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma , 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál oregano
- 1 kiskanál só, bors, pirospaprika
- 4 evőkanál ketchup, és aki paradicsomosabban szereti még tehet hozzá (házi) paradicsomlevet a víz helyett
- 1 db marhahúsleveskocka (ízlés szerint, elhagyható)
- 2 dl víz
- 20 dkg sajt
Szalonnás feltét:
- 4 szelet bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- Alapnak, amivel megkenjük mindegyik tésztalapot :
- Ketchup vagy tejfölös mustár(a szalonnás feltét alá)
Elkészítése:
A tészta:
Fogunk egy nagy tálat, melybe bele tesszük a lisztet, sót, olajat. Az élesztőt meleg cukros vízben felfuttatjuk, majd az összeset összekeverjük a nagy tálban. Félre tesszük meleg helyre letakarva és körülbelül fél órán át kelesztjük.
A bolognai szósz:
A hagymát és fokhagymát egy kis olajon aranybarnára pirítjuk, aztán rátesszük a húst, amit fehérre főzünk/pirítunk rajta, majd fűszerezzük, sóval, borssal, oregánóval, húsleveskockával és hogy szebb színe legyen pirospaprikával. Majd felöntjük 2 dl paradicsomlével/ 2dl vízzel és hozzáadunk még 4 evőkanál ketchupot, pár percig főzzük, majd lezárjuk.
Szalonnás feltét:
A szalonnát és a hagymát külön külön megpirítjuk.
A tésztát miután megkelt 3 részre osztjuk(3 tepsi jön ki belőle), a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy kiolajozott tepsibe helyezzük, majd körülbelül 10 percre betesszük a sütőbe. (fogpiszkálóval figyeljük, hogy nem-e nyers a tészta), vegyük ki és kenjük meg ketchuppal, majd tegyük rá a bolognai egy részét, oszlassuk szét és szórjuk meg sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és még 10-15 percig süssük, amíg a sajt megpirul rajta.
A szalonnás-tojásos pizza ugyanígy készül, csak tejfölös mustárral kenjük meg a tésztát, rátesszük a szalonnát és hagymát, és a sütés vége előtt kb.5 perccel ráütünk egy tojást, majd visszadugom a sütőbe és kész is a pizza.
Tipp:
Gombát is tehetünk a bolognaiba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »