Pirított zöldséges tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél csomag spagetti tészta,
- zöldség – ízlés szerint, én pl. cukkini-t, hagymát, paprikát, paradicsomot, kukoricát, sárgarépát használtam és egy pici friss hagymaszárat is tettem hozzá
Továbbá:
- szójaszósz
- kristálycukor
- egy pici ecet
- só, bors
- + a párom húsimádó úgyhogy én még tettem hozzá mellehúsát is :)
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük sós vízben egy pici olajjal. Majd leszűrjük. Eközben olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát. Együtt pároljuk pár percig majd hozzáadjuk a felvágott húst is.
Ha a husi már szép fehér hozzáadjuk a többi zöldséget és tovább pároljuk. Majd hozzáadunk 2-3 TK cukrot, egy pici ecetet. sózzuk, borsozzuk.
Lassacskán hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát is. Majd következik a szójaszósz. Ezt lassan adagoljuk, nem méricskéltem – annyit teszünk hozzá hogy a tésztánk szép barna színű legyen.
Pár percig főzzük még együtt, alaposan összekeverjük és ha szugséges még füzérezzük.
Jó étvágyat ! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »