Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított tészta zöldségekkel recept

Pirított tészta zöldségekkel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél csomag spagetti tészta (minél vékonyabb, annál jobb)
    • negyed cikk édes káposzta
    • 1 fej lila hagyma
    • 1 szál répa
    • 1 szál fehérrépa (elhagyható)
    • szójaszósz (Lidlben kapható)
    • olaj vagy vaj
    • fűszerek: só, bors, vegeta

    Elkészítése:
    A tésztának odatesszük a vizet főni, teszünk bele ízlés szerint sót vagy vegetát, csurgatunk bele egy kis olajat, attól a tészta nem fog összetapadni. Ha felforr a víz, beletesszük a tésztát. Olyan állapotában kell leszűrni a tésztát, amikor éppen megfőttnek érezzük, ne legyen nagyon puha.
    A fejeskáposztát, hagymát, répát, fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. Olajon megpirítjuk a zöldségeket. A répával és fehérrépával kezdjük, mert az nehezebben puhul meg. A fehérrépa elhagyható, de én az íze miatt szeretem, jó aromát ad az ételnek. Hozzáadjuk a hagymát, átforgatjuk, majd beletesszük a káposztát is. Együtt pirítjuk. Fedőt tehetünk rá, de ne állandóan, mert úgy nagyon megpuhulhat. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Sóval óvatosan kell bánni, mert a szójaszósz alapból sós.
    Ha úgy érezzük, hogy a zöldségek kellőképp megpirultak, akkor hozzáadjuk a tésztát és együtt pirítjuk tovább. A zöldségeket nem érdemes agyonpirítani vagy párolni, mert úgy guszta, ha ropogós.
    Szójaszószt csurgatunk rá. Ezt érdemes apránként csurgatni, hogy ízlés szerint barnuljon meg a tésztánk, de arra is kell ügyelni, hogy ne legyen túl sós. Többszöri átkavargatás mellett pirítjuk még ízlés szerint.
    Melegen tálaljuk.
    Önmagában is laktató étel, de köretként jól illik kínai jellegű vagy szószosabb húsokhoz. Az ízkombináció miatt szerintem az édes-savanyú mártás illik hozzá leginkább, de egy borsos tejszínes csirke vagy sertésragu is ínycsiklandó lehet.

    Tipp:

    A tésztának annyi a sztorija, hogy mindig is szerettem ezt a fajta köretet a keleti éttermekben és azt hittem, hogy ehhez valami különleges tészta kell. Barátnőm ajánlotta, hogy próbáljam ki spagetti tésztával, bevált.
    Laktató és ízletes. Emellett magas szénhidrát (hússal fehérje is) tartalma miatt nagyon szeretem mérkőzések vagy sportolás előtt fogyasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá