Pikáns tészta paella recept

Hozzávalók:
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga paprika
- 2 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemell
- fél rúd kolbász
- 600 ml húsleves alaplé
- 3 ek ajvár
- 2 ek paradicsompüré
- olíva olaj
- só
- bors
- rozmaring
- 20 dkg tészta
- 12 dkg fagyasztott zöldborsó
Elkészítése:
A főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom.
Felmelegítem a húsleves alaplevet, amibe elkeverem az ajvárt és a paradicsompürét.
Kevés olajon a kolbászkarikákat megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből és félreteszem. Ezután a kockára vágott csirkemellet pirítom meg, közben sózom, borsozom. Ha megpirult, kiveszem a serpenyőből, hogy a paprikákat a hagymákkal megpárolhassam. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm az ajváros alaplevet, a tésztát, borsót és az aprított rozmaringot. Rövid ideig főzöm.
Hozzáadom a húst és a kolbászt. Az egészet átöntöm egy tepsibe és letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. A sütési idő alatt érdemes még egyszer átkeverni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »