Pikáns tészta paella recept

Hozzávalók:
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga paprika
- 2 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemell
- fél rúd kolbász
- 600 ml húsleves alaplé
- 3 ek ajvár
- 2 ek paradicsompüré
- olíva olaj
- só
- bors
- rozmaring
- 20 dkg tészta
- 12 dkg fagyasztott zöldborsó
Elkészítése:
A főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom.
Felmelegítem a húsleves alaplevet, amibe elkeverem az ajvárt és a paradicsompürét.
Kevés olajon a kolbászkarikákat megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből és félreteszem. Ezután a kockára vágott csirkemellet pirítom meg, közben sózom, borsozom. Ha megpirult, kiveszem a serpenyőből, hogy a paprikákat a hagymákkal megpárolhassam. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm az ajváros alaplevet, a tésztát, borsót és az aprított rozmaringot. Rövid ideig főzöm.
Hozzáadom a húst és a kolbászt. Az egészet átöntöm egy tepsibe és letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. A sütési idő alatt érdemes még egyszer átkeverni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »