Pikáns tészta paella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga paprika
  • 2 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • fél rúd kolbász
  • 600 ml húsleves alaplé
  • 3 ek ajvár
  • 2 ek paradicsompüré
  • olíva olaj
  • bors
  • rozmaring
  • 20 dkg tészta
  • 12 dkg fagyasztott zöldborsó

Elkészítése:

A főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom.

Felmelegítem a húsleves alaplevet, amibe elkeverem az ajvárt és a paradicsompürét.

Kevés olajon a kolbászkarikákat megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből és félreteszem. Ezután a kockára vágott csirkemellet pirítom meg, közben sózom, borsozom. Ha megpirult, kiveszem a serpenyőből, hogy a paprikákat a hagymákkal megpárolhassam. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm az ajváros alaplevet, a tésztát, borsót és az aprított rozmaringot. Rövid ideig főzöm.

Hozzáadom a húst és a kolbászt. Az egészet átöntöm egy tepsibe és letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. A sütési idő alatt érdemes még egyszer átkeverni.