Hozzávalók:
Elkészítése:
A főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom.
Felmelegítem a húsleves alaplevet, amibe elkeverem az ajvárt és a paradicsompürét.
Kevés olajon a kolbászkarikákat megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből és félreteszem. Ezután a kockára vágott csirkemellet pirítom meg, közben sózom, borsozom. Ha megpirult, kiveszem a serpenyőből, hogy a paprikákat a hagymákkal megpárolhassam. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm az ajváros alaplevet, a tésztát, borsót és az aprított rozmaringot. Rövid ideig főzöm.
Hozzáadom a húst és a kolbászt. Az egészet átöntöm egy tepsibe és letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. A sütési idő alatt érdemes még egyszer átkeverni.