Paradicsomos, tepsis spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél tasak(250 gramm) durum lisztből készült spagetti
- 5 dl paradicsomlé
- 5-6 paradicsom
- 10-12 dkg reszelt sajt (trappista 2/3-1/3 füstölt karaván sajt)
- 250 g mascarpone
- zöld fűszerek: zellerlevél, bazsalikom
- só
- olaj a tepsi kikenéséhez+ 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tk cukor vagy édesítő
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a paradicsomlevet, ugyanannyi vizet adunk hozzá, majd sózzuk és beletesszük a cukrot, zellerlevelet és a bazsalikom levelet (3-4 szálat tettem).
Amikor elkezd forrni belerakjuk a spagettit, 5-6 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedjük.
Bekapcsoljuk a sütőt. Lereszeljük a sajtot.
Kiolajazunk egy tepsit,belehintjük a zsemlemorzsát, majd ráöntjük a paradicsomos spagettit. Kevés paradicsomlé még maradt rajta.
A tetejére tesszük a mascarponet, a paradicsomszeleteket, néhány bazsalikom levelet, majd ráhintjük a sajtot.
180 fokos sütőbe toljuk az alsó rácsra, kezdetben légkeverésen, majd alsó-felső sütéssel sütjük. Kb 20 perc alatt kész is van.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A mascarpone helyett lehet krémsajtot használni.
A paradicsomos, tepsis spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »