Paradicsomos, tepsis spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél tasak(250 gramm) durum lisztből készült spagetti
- 5 dl paradicsomlé
- 5-6 paradicsom
- 10-12 dkg reszelt sajt (trappista 2/3-1/3 füstölt karaván sajt)
- 250 g mascarpone
- zöld fűszerek: zellerlevél, bazsalikom
- só
- olaj a tepsi kikenéséhez+ 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tk cukor vagy édesítő
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a paradicsomlevet, ugyanannyi vizet adunk hozzá, majd sózzuk és beletesszük a cukrot, zellerlevelet és a bazsalikom levelet (3-4 szálat tettem).
Amikor elkezd forrni belerakjuk a spagettit, 5-6 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedjük.
Bekapcsoljuk a sütőt. Lereszeljük a sajtot.
Kiolajazunk egy tepsit,belehintjük a zsemlemorzsát, majd ráöntjük a paradicsomos spagettit. Kevés paradicsomlé még maradt rajta.
A tetejére tesszük a mascarponet, a paradicsomszeleteket, néhány bazsalikom levelet, majd ráhintjük a sajtot.
180 fokos sütőbe toljuk az alsó rácsra, kezdetben légkeverésen, majd alsó-felső sütéssel sütjük. Kb 20 perc alatt kész is van.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A mascarpone helyett lehet krémsajtot használni.
A paradicsomos, tepsis spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »