Paradicsomos, tepsis spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • fél tasak(250 gramm) durum lisztből készült spagetti
  • 5 dl paradicsomlé
  • 5-6 paradicsom
  • 10-12 dkg reszelt sajt (trappista 2/3-1/3 füstölt karaván sajt)
  • 250 g mascarpone
  • zöld fűszerek: zellerlevél, bazsalikom
  • olaj a tepsi kikenéséhez+ 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 tk cukor vagy édesítő

Elkészítése:

Egy lábasba öntjük a paradicsomlevet, ugyanannyi vizet adunk hozzá, majd sózzuk és beletesszük a cukrot, zellerlevelet és a bazsalikom levelet (3-4 szálat tettem).

Amikor elkezd forrni belerakjuk a spagettit, 5-6 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedjük.

Bekapcsoljuk a sütőt. Lereszeljük a sajtot.

Kiolajazunk egy tepsit,belehintjük a zsemlemorzsát, majd ráöntjük a paradicsomos spagettit. Kevés paradicsomlé még maradt rajta.

A tetejére tesszük a mascarponet, a paradicsomszeleteket, néhány bazsalikom levelet, majd ráhintjük a sajtot.

180 fokos sütőbe toljuk az alsó rácsra, kezdetben légkeverésen, majd alsó-felső sütéssel sütjük. Kb 20 perc alatt kész is van.
Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A mascarpone helyett lehet krémsajtot használni.