Pangasius ragu tésztán recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g pangasius filé
- kevés só
- frissen őrölt bors
- fél citrom leve
- 1 kisebb chili
- kevés olívaolaj
- 250 g tagliatelle tészta
- 100 g mozzarella
- 1 szál szárzeller
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g csiperke gomba
- 100 g napon szárított paradicsom
- 1 dl száraz fehérbor
- 100 g hámozott paradicsomkonzerv vagy 2 ek sűrített paradicsom
- 2 dl hús alaplé
Elkészítése:
A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm. Míg a többi alapanyagot előkészítem, a hűtőbe teszem.
A sárgarépát megtisztítom, karikákra vágom. A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, majd felaprózom. A szárzellert kisebb szeletekre vágom, az apró gombákat kettévágom.
Kisebb fazékban vizet forralok.
A bepácolt halfiléket kevés olívaolajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3–3 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem. Ne süssük túl, mert gumiszerűvé válik! Akkor jó, ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.
Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a szárzellert felteszem dinsztelni. Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral. A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, végül hozzáteszem a gombát is. Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével. Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.
A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tipp:
Többféle módon tálalható. A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval. Tálalható úgy is, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk rá, majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra. A halszeleteket rá is tépkedhetjük a tésztás ragura.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

