Pangasius ragu tésztán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g pangasius filé
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • fél citrom leve
  • 1 kisebb chili
  • kevés olívaolaj
  • 250 g tagliatelle tészta
  • 100 g mozzarella
  • 1 szál szárzeller
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g csiperke gomba
  • 100 g napon szárított paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g hámozott paradicsomkonzerv vagy 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl hús alaplé

Elkészítése:

A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm. Míg a többi alapanyagot előkészítem, a hűtőbe teszem.

A sárgarépát megtisztítom, karikákra vágom. A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, majd felaprózom. A szárzellert kisebb szeletekre vágom, az apró gombákat kettévágom.

Kisebb fazékban vizet forralok.

A bepácolt halfiléket kevés olívaolajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3–3 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem. Ne süssük túl, mert gumiszerűvé válik! Akkor jó, ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.

Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a szárzellert felteszem dinsztelni. Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral. A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, végül hozzáteszem a gombát is. Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével. Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.

A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.

Tipp:

Többféle módon tálalható. A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval. Tálalható úgy is, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk rá, majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra. A halszeleteket rá is tépkedhetjük a tésztás ragura.