Padlizsános tésztatorta recept
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 5 dl paradicsomszósz
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
- 30 dkg penne
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 kk oregánó
- 1 nagyobb padlizsán
- 2 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 25 dkg mozzarella
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük. Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.
A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel. Kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 perc alatt süssük meg.
A tarját vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.
A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.
Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.
A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. (Tortaformában is készíthető.) Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.