Olívás-zöldfűszeres focaccia recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- só
- 3 tk olasz fűszer (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, majoránna)
- 2 dkg élesztő
- 1/2 tk cukor
- 250 ml meleg víz
- 3 el olívaolaj
- 1 tasakos zöld olívabogyó (magnélküli)
- 3 ek fokhagymás vaj
Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverem. Hozzáadom az olíva olajat. A meleg vízbe elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. kb. 10 perc elteltével hozzákeverem a lisztes keverékhez és sima tésztát gyúrok belőle. Letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetem. Eközben az olívákat negyedelem és felezem.
Ha megkelt a tészta belegyúrom őket. Majd a tésztát 4 részre veszem. Mindegyikből kis gombócokat formázok, amiket a tenyeremmel lapítok le. Ismét pihentetem, de ezúttal csak 10 percig.
Végül az ujjaimmal göröngyöket nyomkodok a tésztába és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. Miután megsült, fokhagymás vajjal megkenem és további 5-10 percre aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


