Olívás-zöldfűszeres focaccia recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- só
- 3 tk olasz fűszer (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, majoránna)
- 2 dkg élesztő
- 1/2 tk cukor
- 250 ml meleg víz
- 3 el olívaolaj
- 1 tasakos zöld olívabogyó (magnélküli)
- 3 ek fokhagymás vaj
Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverem. Hozzáadom az olíva olajat. A meleg vízbe elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. kb. 10 perc elteltével hozzákeverem a lisztes keverékhez és sima tésztát gyúrok belőle. Letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetem. Eközben az olívákat negyedelem és felezem.
Ha megkelt a tészta belegyúrom őket. Majd a tésztát 4 részre veszem. Mindegyikből kis gombócokat formázok, amiket a tenyeremmel lapítok le. Ismét pihentetem, de ezúttal csak 10 percig.
Végül az ujjaimmal göröngyöket nyomkodok a tésztába és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. Miután megsült, fokhagymás vajjal megkenem és további 5-10 percre aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


