Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverem. Hozzáadom az olíva olajat. A meleg vízbe elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. kb. 10 perc elteltével hozzákeverem a lisztes keverékhez és sima tésztát gyúrok belőle. Letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetem. Eközben az olívákat negyedelem és felezem.
Ha megkelt a tészta belegyúrom őket. Majd a tésztát 4 részre veszem. Mindegyikből kis gombócokat formázok, amiket a tenyeremmel lapítok le. Ismét pihentetem, de ezúttal csak 10 percig.
Végül az ujjaimmal göröngyöket nyomkodok a tésztába és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm. Miután megsült, fokhagymás vajjal megkenem és további 5-10 percre aranybarnára sütöm.