Olasz tejszínes, csirkés tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz, olasz fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőlé, ha hígítani kell
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg fettuccine vagy tagliatelle tészta
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkét csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tésztát forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.
Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a csirkét. Amint megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd félretesszük. A maradék vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. A borral felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb 5 percig főzzük, amíg a bor fele elforr. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, parmezánt valamint a húst. Takarék lángra visszatesszük, majd megvárjuk, hogy a sajt elolvadjon és sűrű szósz keletkezzen. Ez kb 1-2 perc. Friss, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha túl sűrű lenne a szósz, a tészta főzővizével.
A szószt a tésztára merjük és kevés reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
Ezt az olasz ételt régóta készítem,a család kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »