Nudli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 főre:
Burgonyás tésztához:
- 1 kg burgonya
- 35 g olvasztott vaj
- 20 dkg liszt
- 1 ek búzadara
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
pirított zsemlemorzsához
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek. olaj
A tálaláshoz:
- lekvár
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Felmelegített házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.