Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napraforgó recept

Napraforgó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz joghurt (lehet tejföl is)
    • 3 evőkanál olaj
    • 1,5 teáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • kb. 1,8 dl víz
    • 2 dkg élesztő
    • szezámmag
    • fekete szezámmag

    Töltelékhez:

    • 25 dkg sonka (lehet más egyéb felvágott)
    • 1 kis doboz tejföl
    • mustár
    • hagyma finomra vágva
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát, adunk hozzá egy kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát és reszelt sajtot.

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, kissé lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. (2 napraforgó jön ki belőle.)

    Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral sütőlemezre tesszük, és megkenjük a töltelék felével.

    Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.

    Pizzavágóval vagy egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát (kihagyva a közepére szúrt kört), a következőképpen: először négy, majd nyolc, végül tizenhat részre, mindig felezve, majd minden csíkot azonos irányban egyszer-kétszer megtekerünk.

    Kb. 30 percig hagyjuk pihentetni, majd egy egész felvert tojással lekenjük. A közepét fekete szezámmaggal megszórjuk, a többi részét szezámmaggal.
    Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Én a szezámmagot kihagytam és így is jól nézett ki és finom is lett!

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá