Mindent bele pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 1 cs instant élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
Feltét:
- 20 dkg csirkemell
- 30 dkg szalámi
- fél kozerv bab
- fél konzerv kukorica
- hegyes erős paprika
- pizzakrém
- piros kaliforniai paprika
- 20-30 dkg sajt
Elkészítése:
Először is elkészítjük a tésztát. Összekeverjük egy tálban a lisztet, instant élesztőt cukrot, sót, majd egy kis mélyedést vájunk a lisztbe és beletesszük az olajat és a vizet, majd jól összedolgozzuk. Ha kész konyharuhával letakarva kelesszük 1 órán át meleg helyen.
Közben a csirkemellet apró kockákra vágjuk és serpenyőben jól megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott kaliforniai paprikát kukoricát és babot, jól összefőzzük és félretesszük. A sajtot lereszeljük, a hegyes erős paprikát felkockázzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésesre.
Ha megkelt a tészta szépen elkezdjük kinyújtani, célszerű már abba a tepsibe, amiben sütni szeretnénk, kicsit kiolajozzuk a tepsit, majd kézzel óvatosan kinyújtjuk.
Villával megszurkáljuk, 5 percre betesszük a sütőbe.
Ha kivettük hagyjuk 5 percet hűlni, majd rákenjük a pizzakrémet, szalámit, a csirkés keveréket, hegyes erős paprikát, majd bőven megszórjuk sajttal.
Betesszük a sütőbe 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ebbe a receptbe az a jó, hogy a pizzánkat úgy állítjuk össze ahogy nekünk tetszik épp ami van a hűtőben! Tejfölös csípős alappal, bármivel elkészíthető, kinek mi az ízlése és épp mi van a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »