Mindent bele pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 1 cs instant élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
Feltét:
- 20 dkg csirkemell
- 30 dkg szalámi
- fél kozerv bab
- fél konzerv kukorica
- hegyes erős paprika
- pizzakrém
- piros kaliforniai paprika
- 20-30 dkg sajt
Elkészítése:
Először is elkészítjük a tésztát. Összekeverjük egy tálban a lisztet, instant élesztőt cukrot, sót, majd egy kis mélyedést vájunk a lisztbe és beletesszük az olajat és a vizet, majd jól összedolgozzuk. Ha kész konyharuhával letakarva kelesszük 1 órán át meleg helyen.
Közben a csirkemellet apró kockákra vágjuk és serpenyőben jól megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott kaliforniai paprikát kukoricát és babot, jól összefőzzük és félretesszük. A sajtot lereszeljük, a hegyes erős paprikát felkockázzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésesre.
Ha megkelt a tészta szépen elkezdjük kinyújtani, célszerű már abba a tepsibe, amiben sütni szeretnénk, kicsit kiolajozzuk a tepsit, majd kézzel óvatosan kinyújtjuk.
Villával megszurkáljuk, 5 percre betesszük a sütőbe.
Ha kivettük hagyjuk 5 percet hűlni, majd rákenjük a pizzakrémet, szalámit, a csirkés keveréket, hegyes erős paprikát, majd bőven megszórjuk sajttal.
Betesszük a sütőbe 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ebbe a receptbe az a jó, hogy a pizzánkat úgy állítjuk össze ahogy nekünk tetszik épp ami van a hűtőben! Tejfölös csípős alappal, bármivel elkészíthető, kinek mi az ízlése és épp mi van a hűtőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »