Milánói spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 ek étolaj
- 1 vöröshagyma
- 4 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg füstölt sonka, vagy gépsonka
- 50 dkg gomba
- 1 kg paradicsom
- 1 tk bazsalikom (friss, vagy szárított)
- 1 tk rozmaring (friss, vagy szárított)
- 1 tk kakukkfű (friss, vagy szárított)
- őrölt bors
- cukor
- sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát is. A sonkát felkockázzuk, és a hagymához adjuk, borsozzuk, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
Hozzáadjuk a gombát, a felaprított fűszereket, és újabb 10 percig pároljuk.
A paradicsomot apró kockára vágjuk, hozzákeverjük az előbbiekhez, ha kell, ízlés szerint cukrozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg a paradicsom szétfő. Néha megkeverjük, ha nagyon besűrűsödne vízzel hígítjuk.
Makarónit, vagy spagettit főzünk ki hozzá, ráhalmozzuk a szószt, és sajtot reszelünk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.