Milánói spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Milánói spagetti

Hozzávalók:

  • 4 ek étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt sonka, vagy gépsonka
  • 50 dkg gomba
  • 1 kg paradicsom
  • 1 tk bazsalikom (friss, vagy szárított)
  • 1 tk rozmaring (friss, vagy szárított)
  • 1 tk kakukkfű (friss, vagy szárított)
  • őrölt bors
  • cukor
  • sajt

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát is. A sonkát felkockázzuk, és a hagymához adjuk, borsozzuk, és 10 percig fedő alatt pároljuk.

Hozzáadjuk a gombát, a felaprított fűszereket, és újabb 10 percig pároljuk.

A paradicsomot apró kockára vágjuk, hozzákeverjük az előbbiekhez, ha kell, ízlés szerint cukrozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg a paradicsom szétfő. Néha megkeverjük, ha nagyon besűrűsödne vízzel hígítjuk.

Makarónit, vagy spagettit főzünk ki hozzá, ráhalmozzuk a szószt, és sajtot reszelünk rá.