Milánói makaróni recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 csomag rövidcső (makaróni) tészta
- 2 doboz paradicsomlé (2x 500g)
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej lila hagyma
- 20 dkg gomba
- 1,5 dl vörösbor
- 1 kis doboz főzőtejszín
- bazsalikom
- oregánó
- só, bors
- 10 dkg szalonna
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnát zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. Mehet bele a hagyma, amit rövid ideig párolok. Ezután a hús következik, amit fehéredésig sütök, majd az aprított gomba. Felöntöm a borral és fűszerezem. Amikor a bor már elfőtt, tovább párolom a húst és hozzákeverem a paradicsom sűrítményt.
Megszórom friss, aprított fűszernövényekkel, ízlés szerint sózom, borsozom és egy kis cukrot is teszek hozzá. Végül hozzákeverem a tejszínt és még egyszer felfőzöm. A legvégén én még hozzáadom a korábban kisütött pörcöket is. Úgy a finom.
A tésztát a csomagoláson jelzett módon főzöm, végül a mártással tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.