Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói makaróni recept

Milánói makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 csomag rövidcső (makaróni) tészta
    • 2 doboz paradicsomlé (2x 500g)
    • 50 dkg darált hús
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • 20 dkg gomba
    • 1,5 dl vörösbor
    • 1 kis doboz főzőtejszín
    • bazsalikom
    • oregánó
    • só, bors
    • 10 dkg szalonna

    Elkészítése:

    A hagymát és a szalonnát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnát zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. Mehet bele a hagyma, amit rövid ideig párolok. Ezután a hús következik, amit fehéredésig sütök, majd az aprított gomba. Felöntöm a borral és fűszerezem. Amikor a bor már elfőtt, tovább párolom a húst és hozzákeverem a paradicsom sűrítményt.

    Megszórom friss, aprított fűszernövényekkel, ízlés szerint sózom, borsozom és egy kis cukrot is teszek hozzá. Végül hozzákeverem a tejszínt és még egyszer felfőzöm. A legvégén én még hozzáadom a korábban kisütött pörcöket is. Úgy a finom.

    A tésztát a csomagoláson jelzett módon főzöm, végül a mártással tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá