Milánói makaróni recept
Hozzávalók:
- 1,5 csomag rövidcső (makaróni) tészta
- 2 doboz paradicsomlé (2x 500g)
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej lila hagyma
- 20 dkg gomba
- 1,5 dl vörösbor
- 1 kis doboz főzőtejszín
- bazsalikom
- oregánó
- só, bors
- 10 dkg szalonna
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnát zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. Mehet bele a hagyma, amit rövid ideig párolok. Ezután a hús következik, amit fehéredésig sütök, majd az aprított gomba. Felöntöm a borral és fűszerezem. Amikor a bor már elfőtt, tovább párolom a húst és hozzákeverem a paradicsom sűrítményt.
Megszórom friss, aprított fűszernövényekkel, ízlés szerint sózom, borsozom és egy kis cukrot is teszek hozzá. Végül hozzákeverem a tejszínt és még egyszer felfőzöm. A legvégén én még hozzáadom a korábban kisütött pörcöket is. Úgy a finom.
A tésztát a csomagoláson jelzett módon főzöm, végül a mártással tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


