Milánói makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 csomag rövidcső (makaróni) tészta
  • 2 doboz paradicsomlé (2x 500g)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • bazsalikom
  • oregánó
  • só, bors
  • 10 dkg szalonna

Elkészítése:

A hagymát és a szalonnát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben a szalonnát zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. Mehet bele a hagyma, amit rövid ideig párolok. Ezután a hús következik, amit fehéredésig sütök, majd az aprított gomba. Felöntöm a borral és fűszerezem. Amikor a bor már elfőtt, tovább párolom a húst és hozzákeverem a paradicsom sűrítményt.

Megszórom friss, aprított fűszernövényekkel, ízlés szerint sózom, borsozom és egy kis cukrot is teszek hozzá. Végül hozzákeverem a tejszínt és még egyszer felfőzöm. A legvégén én még hozzáadom a korábban kisütött pörcöket is. Úgy a finom.

A tésztát a csomagoláson jelzett módon főzöm, végül a mártással tálalom.