Milánói makaróni recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 kis fej zeller
- kb 2,5 dl sűrített paradicsom
- oregánó
- só
- bors
- babérlevél
- 1 ek cukor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- tészta (én most saját készítésű széles csíkot használtam)
- sajt
Elkészítése:
A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a zellert, 5 percig pároljuk, majd beletesszük a darált húst, addig pirítjuk amíg kifehéredik.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és annyi vizet amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, cukorral (a cukor ellensúlyozza a paradicsom savanyú ízét). Lefedjük és főzzük.
A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben és még melegen tálaljuk a kész ételt. Tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

