Milánói makaróni recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 kis fej zeller
- kb 2,5 dl sűrített paradicsom
- oregánó
- só
- bors
- babérlevél
- 1 ek cukor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- tészta (én most saját készítésű széles csíkot használtam)
- sajt
Elkészítése:
A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a zellert, 5 percig pároljuk, majd beletesszük a darált húst, addig pirítjuk amíg kifehéredik.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és annyi vizet amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, cukorral (a cukor ellensúlyozza a paradicsom savanyú ízét). Lefedjük és főzzük.
A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben és még melegen tálaljuk a kész ételt. Tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »