Milánói makaróni recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 kis fej zeller
- kb 2,5 dl sűrített paradicsom
- oregánó
- só
- bors
- babérlevél
- 1 ek cukor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- tészta (én most saját készítésű széles csíkot használtam)
- sajt
Elkészítése:
A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a zellert, 5 percig pároljuk, majd beletesszük a darált húst, addig pirítjuk amíg kifehéredik.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és annyi vizet amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, cukorral (a cukor ellensúlyozza a paradicsom savanyú ízét). Lefedjük és főzzük.
A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben és még melegen tálaljuk a kész ételt. Tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »