Milánói lasagne recept
Hozzávalók:
- fél kg lasagne tészta
- reszelt sajt
Bolognaihoz:
- 1 kg darált sertés vagy marha hús (lehet fele-fele is)
- 10 dkg szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sűrített paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát és hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Belekeverjük a paradicsompürét és lefedve készre pároljuk.
Egy tepsi alját kibéleljük tésztával, majd egy sor ragut teszünk rá. Kevés reszelt sajtot szórhatunk a töltéskor. Addig végezzük a töltést amíg az alapanyagok elfogynak. Végül reszelt sajttal megszórjuk, először lefedve sütjük 30 percig, majd levéve a fóliát készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

