Milánói lasagne recept

Hozzávalók:
- fél kg lasagne tészta
- reszelt sajt
Bolognaihoz:
- 1 kg darált sertés vagy marha hús (lehet fele-fele is)
- 10 dkg szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sűrített paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát és hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Belekeverjük a paradicsompürét és lefedve készre pároljuk.
Egy tepsi alját kibéleljük tésztával, majd egy sor ragut teszünk rá. Kevés reszelt sajtot szórhatunk a töltéskor. Addig végezzük a töltést amíg az alapanyagok elfogynak. Végül reszelt sajttal megszórjuk, először lefedve sütjük 30 percig, majd levéve a fóliát készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »