Milánói lasagne recept
Hozzávalók:
- fél kg lasagne tészta
- reszelt sajt
Bolognaihoz:
- 1 kg darált sertés vagy marha hús (lehet fele-fele is)
- 10 dkg szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sűrített paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát és hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Belekeverjük a paradicsompürét és lefedve készre pároljuk.
Egy tepsi alját kibéleljük tésztával, majd egy sor ragut teszünk rá. Kevés reszelt sajtot szórhatunk a töltéskor. Addig végezzük a töltést amíg az alapanyagok elfogynak. Végül reszelt sajttal megszórjuk, először lefedve sütjük 30 percig, majd levéve a fóliát készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

