Stíriai metélt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 főre
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 8 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 3 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
A tepsi kikenéséhez:
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés
Az áttört túrót a liszttel, 2 egész tojással, sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk, ujjnyi szélességűre vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
A puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, búzadarát, reszelt citromhéjat, beleforgatjuk a túrós metéltet, végül a két tojás keményre vert fehérjét is.
Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Sütés: előmelegített közepes hőfokon, kb. 180 fok. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.