Stíriai metélt recept

Hozzávalók 4 főre
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 8 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 3 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
A tepsi kikenéséhez:
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés
Az áttört túrót a liszttel, 2 egész tojással, sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk, ujjnyi szélességűre vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
A puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, búzadarát, reszelt citromhéjat, beleforgatjuk a túrós metéltet, végül a két tojás keményre vert fehérjét is.
Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Sütés: előmelegített közepes hőfokon, kb. 180 fok. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »