Stíriai metélt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 főre

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 3 dkg búzadara
  • 1 citrom reszelt héja

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Az áttört túrót a liszttel, 2 egész tojással, sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk, ujjnyi szélességűre vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.

A puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, búzadarát, reszelt citromhéjat, beleforgatjuk a túrós metéltet, végül a két tojás keményre vert fehérjét is.

Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleöntjük a masszát.

Sütés: előmelegített közepes hőfokon, kb. 180 fok. Porcukorral meghintve tálaljuk.