Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 6-7 db csirkemáj
- 2 nagyobb cékla
- 20 dkg tészta (ha lehet házi)
- só
- ételízesítő
- fokhagymapor
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- 1 dl olaj
- 1,5-2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A céklát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Ha már kellően megpuhult, akkor leszűrjük, és langyosra hűtjük. Ezután megpucoljuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Az olajat és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverjük, majd a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletesszük, és kb. 30 percig hagyjuk pácolódni.
Egy serpenyőbe beleöntjük a bepácolt csirkemájat, majd lassú tűzön, kevergetve készre sütjük. Ezután kiszedjük az olajból, és a tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt olajba beletesszük az előzőleg lereszelt céklát, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, ha szükséges akkor utánaízesítünk, majd addig pároljuk, hogy a tejszín besűrűsödjön.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és rögtön tálaljuk.
Tálaláskor a tésztát tányérra tesszük, majd a tetejére kanalazzuk a tejszínes céklát, végül pedig ráhelyezzük a sült csirkemájat.
A metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »