Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal recept
Hozzávalók:
- 6-7 db csirkemáj
- 2 nagyobb cékla
- 20 dkg tészta (ha lehet házi)
- só
- ételízesítő
- fokhagymapor
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- 1 dl olaj
- 1,5-2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A céklát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Ha már kellően megpuhult, akkor leszűrjük, és langyosra hűtjük. Ezután megpucoljuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Az olajat és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverjük, majd a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletesszük, és kb. 30 percig hagyjuk pácolódni.
Egy serpenyőbe beleöntjük a bepácolt csirkemájat, majd lassú tűzön, kevergetve készre sütjük. Ezután kiszedjük az olajból, és a tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt olajba beletesszük az előzőleg lereszelt céklát, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, ha szükséges akkor utánaízesítünk, majd addig pároljuk, hogy a tejszín besűrűsödjön.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és rögtön tálaljuk.
Tálaláskor a tésztát tányérra tesszük, majd a tetejére kanalazzuk a tejszínes céklát, végül pedig ráhelyezzük a sült csirkemájat.
A metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

