Hozzávalók:
Elkészítése:
A céklát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Ha már kellően megpuhult, akkor leszűrjük, és langyosra hűtjük. Ezután megpucoljuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Az olajat és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverjük, majd a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletesszük, és kb. 30 percig hagyjuk pácolódni.
Egy serpenyőbe beleöntjük a bepácolt csirkemájat, majd lassú tűzön, kevergetve készre sütjük. Ezután kiszedjük az olajból, és a tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt olajba beletesszük az előzőleg lereszelt céklát, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, ha szükséges akkor utánaízesítünk, majd addig pároljuk, hogy a tejszín besűrűsödjön.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és rögtön tálaljuk.
Tálaláskor a tésztát tányérra tesszük, majd a tetejére kanalazzuk a tejszínes céklát, végül pedig ráhelyezzük a sült csirkemájat.