Medvehagymás lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2-2,5 dl víz
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- pici cukor
- medvehagyma (2 marék apróra vágva)
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg, a felébe tegyünk pici cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Letakarva pár perc alatt hagyjuk felfutni.
Egy tálba tegyük bele a lisztet és a sót, majd keverjük össze. A közepébe egy mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát.
Fakanállal elkezdjük keverni és a maradék vizet apránként hozzáöntjük.
Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. egy óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam, és kelesztettem meg.)
Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. (Beolajozott kézzel csípjünk le a tésztából és úgy helyezzük a tálcára.) Ezután konyharuhával takarjuk le, és kb. 20 percig még pihentessük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.
Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »