Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg, a felébe tegyünk pici cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Letakarva pár perc alatt hagyjuk felfutni.
Egy tálba tegyük bele a lisztet és a sót, majd keverjük össze. A közepébe egy mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát.
Fakanállal elkezdjük keverni és a maradék vizet apránként hozzáöntjük.
Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. egy óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam, és kelesztettem meg.)
Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. (Beolajozott kézzel csípjünk le a tésztából és úgy helyezzük a tálcára.) Ezután konyharuhával takarjuk le, és kb. 20 percig még pihentessük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.
Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.