Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recept

Hozzávalók:
- 1 kis csokor (3 dkg) friss medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kevés só
- 2 dl főzőtejszín
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 ek liszt
- 1 tk étkezési keményítő
- 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
- 1 ek vaj
- 1 csomag (25 dkg) sacchettini tészta
Elkészítése:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a mosott, aprított medvehagymát rádobjuk.
Közben a töltött tésztát kifőzzük, és a levét félretesszük. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik.
A liszttel megszórjuk a kissé párolt medvehagymát, és kevés sóval, borssal és szerecsendióval, valamint fokhagymaporral ízesítjük. Ezután a tésztalével felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínt is hozzákeverjük.
A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és azt is beleöntjük, hogy besűrűsödjön a mártás. Ettől lesz krémesen lágy.
Tipp:
A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem a nagyon intenzív ízű, aromás, friss medvehagymából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »