Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recept

Hozzávalók:
- 1 kis csokor (3 dkg) friss medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kevés só
- 2 dl főzőtejszín
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 ek liszt
- 1 tk étkezési keményítő
- 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
- 1 ek vaj
- 1 csomag (25 dkg) sacchettini tészta
Elkészítése:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a mosott, aprított medvehagymát rádobjuk.
Közben a töltött tésztát kifőzzük, és a levét félretesszük. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik.
A liszttel megszórjuk a kissé párolt medvehagymát, és kevés sóval, borssal és szerecsendióval, valamint fokhagymaporral ízesítjük. Ezután a tésztalével felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínt is hozzákeverjük.
A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és azt is beleöntjük, hogy besűrűsödjön a mártás. Ettől lesz krémesen lágy.
Tipp:
A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem a nagyon intenzív ízű, aromás, friss medvehagymából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »