Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recept

Hozzávalók:
- 1 kis csokor (3 dkg) friss medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kevés só
- 2 dl főzőtejszín
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 ek liszt
- 1 tk étkezési keményítő
- 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
- 1 ek vaj
- 1 csomag (25 dkg) sacchettini tészta
Elkészítése:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a mosott, aprított medvehagymát rádobjuk.
Közben a töltött tésztát kifőzzük, és a levét félretesszük. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik.
A liszttel megszórjuk a kissé párolt medvehagymát, és kevés sóval, borssal és szerecsendióval, valamint fokhagymaporral ízesítjük. Ezután a tésztalével felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínt is hozzákeverjük.
A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és azt is beleöntjük, hogy besűrűsödjön a mártás. Ettől lesz krémesen lágy.
Tipp:
A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem a nagyon intenzív ízű, aromás, friss medvehagymából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »