Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kis csokor (3 dkg) friss medvehagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 kevés só
  • 2 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 1 ek liszt
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
  • 1 ek vaj
  • 1 csomag (25 dkg) sacchettini tészta

Elkészítése:

A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a mosott, aprított medvehagymát rádobjuk.

Közben a töltött tésztát kifőzzük, és a levét félretesszük. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik.

A liszttel megszórjuk a kissé párolt medvehagymát, és kevés sóval, borssal és szerecsendióval, valamint fokhagymaporral ízesítjük. Ezután a tésztalével felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínt is hozzákeverjük.

A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és azt is beleöntjük, hogy besűrűsödjön a mártás. Ettől lesz krémesen lágy.

Tipp:

A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem a nagyon intenzív ízű, aromás, friss medvehagymából.