Margherita pizza kemencében recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dkg élesztő
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 0,1 dl olívaolaj
Szósz:
- 1 dl paradicsompüré
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet oregáno
- 1 mk ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk cukor
Feltét:
- 1 paradicsom
- 10 dkg mozzarella sajt
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsomszósszal, és ráhalmozom a felszeletelt mozzarella- és paradicsomszeleteket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Ha sütőben sütöm a pizzát, a legmagasabb fokozaton, 5-8 perc alatt sül meg.
A margherita pizza kemencében kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


