Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Margarinos kelt kalács recept

Margarinos kelt kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 0,5 l tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl olaj
    • 2 mk só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót, majd a tejben megfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. A margarint robotgéppel eldolgozzuk a 3 tojássárgájával, és a megkelt, elnyújtott tésztára kenjük.

    Feltekerjük, mint a roládot és háromszög formára felszeleteljük, ahogy a fotón is látható. Tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk sóval és tetszőlegesen szezámaggal vagy köményaggal.

    200 fokra előmelegített sütőbe sütjük.

    Tipp:

    Nem kell megijedni ha azt látjuk, hogy sütés közben a margarin kifolyik, ha kisül, hagyjuk picit állni, és utólag magába szívja.

    A margarinos kelt kalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 337 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá