Mákos tészta muffin recept

Hozzávalók:
- 200 g széles metélt tészta
- 2 ek vaj/margarin
- 100 g porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- 100 g darált mák
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk olaj a formát kikenni
Elkészítése:
A tésztát (ha hosszabb fajta, eltördeljük) sós, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük. Egy 12 db-os formát vékonyan kikenünk olajjal, és muffin papírral kibéleljük.
Egy tálban a vajat/margarint a porcukorral elkezdjük keverni, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a darált mákot, és jól elkeverjük.
Beleforgatjuk a lecsepegett tésztát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztás masszába forgatjuk.
A 12 mélyedésbe egyenlően elosztjuk a tésztát. (Én erre egy fagylaltos kanalat használtam.)
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet, majd ha már hűlt annyit, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor a papírt szépen lehúzzuk róla.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Sajnos a családban csak én rajongok a mákos tésztáért, ezért nagyon ritkán készítem csak a magam kedvéért. Most mégis úgy döntöttem, hogy lesz, ami lesz, ezt a muffint megsütöm. Azt hiszem jól tettem, mert nagyon finom, és egy kicsit különlegesebb is, mint a hagyományos változat. Bár nekem, aki édesszájú, még lehetett volna cukrosabb, de ez természetesen már ízlés kérdése :-)
A mákos tészta muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »