Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát (ha hosszabb fajta, eltördeljük) sós, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük. Egy 12 db-os formát vékonyan kikenünk olajjal, és muffin papírral kibéleljük.
Egy tálban a vajat/margarint a porcukorral elkezdjük keverni, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a darált mákot, és jól elkeverjük.
Beleforgatjuk a lecsepegett tésztát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztás masszába forgatjuk.
A 12 mélyedésbe egyenlően elosztjuk a tésztát. (Én erre egy fagylaltos kanalat használtam.)
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet, majd ha már hűlt annyit, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor a papírt szépen lehúzzuk róla.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Sajnos a családban csak én rajongok a mákos tésztáért, ezért nagyon ritkán készítem csak a magam kedvéért. Most mégis úgy döntöttem, hogy lesz, ami lesz, ezt a muffint megsütöm. Azt hiszem jól tettem, mert nagyon finom, és egy kicsit különlegesebb is, mint a hagyományos változat. Bár nekem, aki édesszájú, még lehetett volna cukrosabb, de ez természetesen már ízlés kérdése :-)